Πώς να έρθετε στην αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης

Από Αθήνα

Από Θεσσαλονίκη

Τι μπορείτε να δείτε στα Ιωάννινα

Ioannina Island

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Σπήλαιο Περάματος

 • ΤΟ ΝΗΣΙ
  Το καταπράσινο Νησί της λίμνης Παμβώτιδας, το οποίο κατοικείται κανονικά, σάς περιμένει να το γνωρίσετε. Συνδέεται με τα Ιωάννινα με τακτικά δρομολόγια πλοιαρίων, ενώ εκεί μπορείτε να βρείτε μαγαζάκια και εστιατόρια. Αξίζει να κάνετε τον γύρο του Νησιού με τα πόδια, να επισκεφθείτε το Μουσείο Αλή Πασά και τα σημαντικά μοναστήρια, όπως η Μονή Φιλανθρωπηνών, αλλά και να περάσετε από το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης.
 • ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ
  Εντός του Κάστρου, μπορείτε να επισκεφθείτε μια σειρά από οθωμανικά κτίρια, την ακρόπολη Ιτς Καλέ, όπου βρίσκoνται το Βυζαντινό Μουσείο και το Φετιχέ Τζαμί, και το Ασλάν Τζαμί, ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης. Στο τζαμί αυτό στεγάζεται το Δημοτικό Μουσείο, στις συλλογές του οποίου αποτυπώνεται η μίξη του χριστιανικού με το μουσουλμανικό και εβραϊκό στοιχείο που κυριάρχησε κάποτε στα Ιωάννινα.
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
  Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων διαθέτει εκθέματα από την πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου στην Ήπειρο μέχρι τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Στο μουσείο δίνεται έμφαση στα ευρήματα από το ιερό της Δωδώνης.
 • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
  Στη Δημοτική Πινακοθήκη, μπορείτε να δείτε τις μόνιμες συλλογές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και μια σειρά σχεδίων της Θάλειας Φλωρά-Καραβία, που αφορούν την πορεία του ελληνικού στρατού στα Ιωάννινα το 1913.
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
  Ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης βρίσκεται σε απόσταση 22 χλμ. από τα Ιωάννινα. Η αρχαία Δωδώνη υπήρξε λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης. Το αρχαίο θέατρο κυριαρχεί στον χώρο. Χωρούσε 18.000 θεατές και ήταν το μεγαλύτερο της εποχής του. Οι πρώτες ανασκαφές και αναστηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης άρχισαν το 1875 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
 • ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
  Το Πέραμα βρίσκεται 4 χλμ. μακριά από τα Ιωάννινα και είναι γνωστό για το σπήλαιό του. Η ξενάγηση ανάμεσα στους σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαρκεί 45’. Μπορείτε να δείτε εντυπωσιακούς σχηματισμούς και μορφές.
 • ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ Π. ΒΡΕΛΛΗ
  Στο χωριό Μπιζάνι, επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αθηνών, βρίσκεται το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, στο οποίο παρουσιάζονται, σε κέρινη μορφή, πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία, κυρίως από την προεπαναστατική περίοδο και την Επανάσταση του 1821.