Η Ένωση Κλασικού Αθλητισμού Δωδώνη Ιωαννίνων και οι Σύλλογοι της Δωδωναίας Κοιλάδας συνδιοργανώνουν με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο του Δ. Δωδώνης τον 5ο Νάιο Δρόμο 18.5km.

Παράλληλα, την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και ακόμη δύο Αγώνες:

Ι)  Αγώνας Δρόμου 5km (Entry Race)

ΙΙ) Παιδικός Αγώνας Δρόμου 2km (μαθητές Δημοτικού Σχολείου)

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017-Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης

2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

  • Νάιος Δρόμος 18.5km

Ώρα Εκκίνησης: 10:00

Αφετηρία: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.

Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο εντός αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.

Συνοπτική περιγραφή διαδρομής: Εκκίνηση από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, κατεύθυνση ανατολικά προς Ιωάννινα (1km), βόρεια και πέρασμα πάνω από τη γέφυρα Εγνατίας οδού (5km), με κατεύθυνση δυτικά και στη συνέχεια νότια περνώντας σε δημόσια οδό παράλληλα με τα χωριά της Δωδωναίας κοιλάδας και του αρχαιολογικού χώρου. Στα όρια της κοινότητας Μελιγγών και στη θέση πηγές Κεφαλοβρύσου (12km) οι αθλητές κάνουν αναστροφή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και επιστρέφουν προς τον τερματισμό. Εισέρχονται στον αρχαιολογικό χώρο από τη νότια είσοδο και τα 18,5km ολοκληρώνονται μέσα στο αρχαίο στάδιο διασχίζοντας τα τελευταία 500m ανάμεσα στα ιστορικά ευρήματα.

2.2 Αγώνας Δρόμου 5 Km:

Ώρα Εκκίνησης: 10:15

Αφετηρία: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου.

Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο εντός αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.

Συνοπτική περιγραφή της διαδρομής:

Εκκίνηση από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, κατεύθυνση ανατολικά προς Ιωάννινα, στροφή προς Δωδωνούπολη, διασχίζουν οι δρομείς τον οικισμό, στη διασταύρωση προς το χωριό Δραμεσιοί στρίβουν αριστερά, με κατεύθυνση νότια, επιστρέφοντας προς τον αρχαιολογικό χώρο και τερματίζουν στο αρχαίο στάδιο εισερχόμενοι εντός του αρχαιολογικού χώρου από τη νότια είσοδο.

  • Αγώνας Δρόμου 2 Km:

Ώρα Εκκίνησης: 10:45

Αφετηρία: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου.

Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο εντός αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Για να συμμετάσχει κάποιος στον 5ο Νάιο Δρόμο θα πρέπει:

Α. Να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του

Β. Να είναι άνω των 12 ετών αλλά με συγκατάθεση κηδεμόνα (μαζί με την παραλαβή του αριθμού από τη Γραμματεία θα πρέπει να προσκομίζεται και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα)

  • Για να συμμετάσχει κάποιος στο δρόμο 5km. θα πρέπει:

Α. Να είναι άνω των 12 ετών

Β. Όσοι είναι κάτω των 12 να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα. (μαζί με την παραλαβή του αριθμού από τη Γραμματεία θα πρέπει να προσκομίζεται και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα)

  • Για να συμμετάσχει κάποιος στο δρόμο 2km θα πρέπει:

Να είναι γεννημένος το 2005 και μετά

4. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΗ

Οι δηλώσεις συμμετοχής (εγγραφή) στους αγώνες γίνονται ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Διοργάνωσης www.naiosdromos.gr μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος της Τράπεζας Eurobank στο site της “Μy Adventure”.

Το κόστος συμμετοχής είναι:

α) για τον Νάιο Δρόμο 18.5km: 8€ (15€ το πακέτο Plus με τεχνικό t-shirt)

β) για τον Αγώνα 5km: 8€ (15€ το πακέτο Plus με τεχνικό t-shirt)

γ) για τον Παιδικό Αγώνα 2km η συμμετοχή είναι δωρεάν

Η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (κάρτα ανάληψης μετρητών)

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών : 30 Σεπτεμβρίου 2017

 

5. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

5.1 Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους δρομείς που συμμετέχουν στο Νάιο δρόμο με λεωφορεία, από τα Ιωάννινα στο χώρο της Αφετηρίας Αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης. Η απόσταση από το κέντρο της πόλης ως το χώρο διεξαγωγής του αγώνα είναι 20χλμ και γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού.

Αναχώρηση λεωφορείων: Περιφέρεια Ηπείρου και ώρα  08:00 έως 08:30.

Επιστροφή στα Ιωάννινα: ώρα 14.00 από την  Είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου

6. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Ως εκ τούτου, η Διοργάνωση δεν θα ζητήσει ιατρικές βεβαιώσεις και πιστοποιητικά. Συστήνεται ωστόσο στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης – τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

7. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Κατά μήκος της διαδρομής του Νάιου δρόμου θα υπάρχουν τέσσερις (4) σταθμοί υποστήριξης των δρομέων ανά 5km περίπου, με πρώτο σταθμό στο 5km της διαδρομής. Οι σταθμοί θα έχουν νερό, σφουγγάρια, ισοτονικά, ενεργειακά τζελ και μπανάνες. Τέλος, στον τερματισμό θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά και ισοτονικά ποτά, καθώς και μπανάνες. Τουαλέτες θα υπάρχουν στην αφετηρία και στον τερματισμό σε σταθερές κατασκευές

8. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε 1km. του Νάιου δρόμου θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

9. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Νάιο δρόμο είναι οι 2.30 ώρες και οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα μέχρι τις 12:30μμ. Για τον αγώνα δρόμου των 5km. το χρονικό όριο είναι 50’. Μετά το πέρας της παραπάνω χρονικής περιόδου, οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.

10. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

10.1 Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αθλητών για τους αγώνες των 18.5 και 5km, στην εκκίνηση, στο σημείο αναστροφής στο 12km και στον τερματισμό. Για το λόγο αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δρομείς να φορούν το ηλεκτρονικό τσιπ χρονομέτρησης μαζί με το νούμερό τους για την έγκυρη χρονομέτρησή τους.

10.2 Αποτελέσματα

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο, στη σελίδα της Διοργάνωσης: www.naiosdromos.gr και στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook: www.facebook.com/naiosdromos/ αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλλει ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργασίμων ημερών στο διαδίκτυο στις επίσημες σελίδες της Διοργάνωσης.

H τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Events “My Adventure”.

11. ΕΠΑΘΛΑ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στον 5ο Νάιο δρόμο, καθώς και στους δρομείς των 5 και 2km. Τα μετάλλια είναι αναπαραγωγή της μιας όψης του αρχαίου τετράδραχμου της Ηπείρου του 2ου-1ου αι. π.Χ. και απεικονίζουν τις κεφαλές του Δία και της Διώνης. Ο Δίας είναι στεφανωμένος με φύλλα βελανιδιάς, ενώ η Διώνη φοράει πέπλο και χιτώνα. 

11.1 Κατηγορίες.

Ιδιαίτερα βραβεία με το ίδιο θέμα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους νικητές της Γενικής Κατηγορίας Ανδρών και της Γενικής Κατηγορίας Γυναικών του 5ου Νάιου Δρόμου. Επιπλέον η Διοργάνωση θα απονείμει βραβεία στους 3 πρώτους των παρακάτω κατηγοριών :

Α) Ηλικιακή Κατηγορία Ανδρών/Γυναικών 40-49 (έτος γέννησης 1968-1977)

Β) Ηλικιακή Κατηγορία Ανδρών/Γυναικών 50-59 (έτος γέννησης 1958-1967)

Γ) 60+ (έτος γέννησης <1957)

Στον αγώνα των 5km θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι νικητές της Γενικής Κατηγορίας Ανδρών και οι τρεις πρώτες νικήτριες της Γενικής Κατηγορίας Γυναικών.

12. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα της Διοργάνωσης, καθώς και οδηγίες για την παραλαβή των αριθμών και των πακέτων συμμετοχής των αθλητών, θα αναρτηθούν με ανακοινώσεις στη σελίδα του αγώνα www.naiosdromos.gr και στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook: www.facebook.com/naiosdromos/.

13. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες-Επικοινωνία:

Α) Τεχνικά θέματα των αγώνων (διαδρομή, σταθμοί υποστήριξης, εθελοντές):

Βασίλης Γιαννάκης, Γεν. Γραμματέας του ΔΣ της Ε.Κ.Α Δωδώνης, 6974803322

Κώστας Λώλης, Καθηγητής Σωματικής Αγωγής, Προπονητής, Ε.Κ.Α Δωδώνης, 6947207281

Β) Ερωτήσεις-Δηλώσεις συμμετοχής-εγγραφές:

Μήνυμα μέσω inbox (messenger) στη σελίδα του αγώνα στο facebook: www.facebook.com/naiosdromos/ ή με email στο info@naiosdromos.gr

Designed & Powered by My Adventure

 

Follow us: